zondag 10 mei 2015

Japanese quilt in progress 2

Het schiet al aardig op met deze quilt. Hij is niet zo groot maar ik weet nog niet zeker of ik hem zo laat of nog groter maak.

I'm making progress with this quilt. I'm not yet sure if I'll leave it this size or make it bigger.

Hier zijn de rode blokjes met de hand aan elkaar genaaid en ik heb een rand gesneden van karton. Dit moest over, ik zag gelukkig op tijd dat 2 stukken te kort waren.
Here the red blocks have been stiched by hand and I've cut a border from cardboard. I had to re-do this because just in time I saw 2 pieces were too short.


De randen zijn genaaid en het bobbelt een beetje door het karton dat ik moest buigen om de stukken aan elkaar te naaien. Ik vind de kleuren-combinatie zelf erg mooi.
The borders have been stitched and the cardboard waves a little because I had to bend it to be able to stitch the parts together.


en ja hoor, ik speelde weer met het patroon en zag ineens deze combinatie. Moest ik weer over nadenken!
and yes, I played with the pattern again and suddenly saw this combination. I had to think again!


Ik ga voor de meer traditionele!  en de zomen zijn vastgezet. Nu de rondjes nog!  (en ik kan altijd de andere ook nog maken!)

I've chosen the more traditional one!  and the seams have been secured. Now it is time for the circles! (and it is always possible to make the other one too!)

Ik ben nog aan het nadenken of ik er Japans borduurwerk op wil maken.
I'm still thinking if I want to add Japanese embroidery.

Ik geniet er echt van om deze quilt te maken!
I really enjoy making this quilt!

en...ik weet dat ik in het begin zei dat twee kleuren genoeg waren :)))))  en dat is nu zo'n leuke kant van zelf ontwerpen!  dingen veranderen!
and....I remember in the beginning I said 2 colours would be enough :)))))  and that is such a great way of designing!  Changing things!

Ik wens je een heel fijne week!  I wish you a very nice week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you very much for your comment! Pink