donderdag 18 februari 2016

complementaire quilt is af

Het is zo ver, de quilt is af. Nadat ik de vorige keer al schreef dat ik de stof had verknipt moet ik nu bekennen dat ik te weinig nieuwe stof kocht. Het enige excuus dat ik kan aanvoeren is dat het zo gezellig was in de quiltwinkel dat ik, toen bleek dat de originele kleur niet meer beschikbaar was, natuurlijk de verkeerde hoeveelheid bestelde omdat ik er vanuit ging dat ik nog stof had.  Nou ja, de gezellige verjaardag van de eigenaresse en vooral ook de lekkere taartjes zorgden er voor dat ik niet meer zo geconcentreerd was.....

Al met al had ik al die stof niet nodig!  Uiteindelijk vond ik dat de stof voor de rand de aandacht niet naar de quilt zelf leidde. De meningen hierover zijn verdeeld maar ik heb de quilt zo gemaakt dat ik hem zelf mooi vind.

255 blokjes.....  van 4 x 4 cm............  alles met de hand genaaid behalve de voorkant van de rand.  De quilt is 70 x 60 cm.
De kleur van de quilt is sterk afhankelijk van het licht. De ene keer is het donker en de andere keer lichter. Moeilijk te fotograferen (voor mij dan).

Wat heb ik geleerd?

- ik moet de zoompjes niet open strijken maar een schema aanhouden van naar welke kant ik die strijk; op die manier zie ik de open naadjes niet
-ik heb een quilt-ring nodig om er voor te zorgen dat ik mooier kan quilten, vooral ook de achterkant
-het was zo leuk om te ontwerpen en maken
-als ik stof ga kopen moet ik geen gebakjes gaan eten en gaan zitten babbelen!  Of juist wel?!

Gisteren heb ik "de quiltbijbel" gehaald bij de bibliotheek. Er staan veel tips in en voorbeelden van technieken. Nu heb ik zelf 3 boeken en ik moet zeggen dat sommige (dezelfde) foto's van quilts in alle boeken voorkomen en dat vind ik wat jammer.

Op naar de volgende quilt!
Leuk dat je langs kwam!

PinkGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you very much for your comment! Pink