vrijdag 29 mei 2015

Japanese quilt in progress again...

De quilt is bijna klaar. Ik heb de borduursteken weer weggehaald en ben verder gegaan met quilten, met de naaimachine. Nu had ik dat natuurlijk nog nooit gedaan en ik wilde alleen rechte lijnen maken en dacht: als je er niet aan begint wordt het nooit wat. Stoute schoenen aangetrokken en eerst nog even informatie gezocht over een quiltvoetje maar ik heb dat niet en omdat het een kleine quilt is heb ik het er op gewaagd. Ik vond het leuk om te doen, heb alles heel goed vastgespeld en ben gaan quilten.
De lijnen zijn niet allemaal recht maar ik vind het niet zo erg; ik ben een beginneling en oefening baart kunst.  Omdat ik me nooit schaam om mijn fouten te laten zien zie je ze hier ook! Ik ga wel een quiltvoetje kopen, dat zal zeker schelen!

The quilt is almost finished. I removed the embroidery stitches and started quilting, with a sewingmachine. I had never done that before and only wanted to quilt straight lines and I thought: if I don't start now I'll never start. I put on my naughty shoes (as we say here) and before I started I did some research for a special sewing-accessoire but I don't haveone and because it is a small quilt I just tried. I thought it was fun to do, pinned everything very well before I started and just quilted.
Not all the lines are completely straight but I do not really care; I'm a beginner and the more I practise the better it will get. Because I'm never ashamed to show my mistakes you can see them here too! I'll buy a special accessoire to sew, it will make a difference!


Wat ik nu zo leuk vind is dat de quilt enorm veranderd door het quilten!  What I like so much is that the quilt starts to change when you quilt!

De achterkant / the backing:


Nu is het tijd voor de rand; ik denk dat ik de rode stof gewoon als rand gebruik omdat ik allerlei randen en kleuren heb geprobeerd maar het resultaat toch het mooiste en rustigste vind op deze manier.
Now it is time for the border; I think I'll just use the red fabric because I've tried out several borders and colours but I like the red most. It is calm.

Dit weekend ga ik weer verder en ik ben ook met een mini-konijntje bezig!
I'll go on this weekend and I've also started making a mini-rabbit!

Ik wens je een heel fijn weekend!  I wish you a very lovely weekend!

 

5 opmerkingen:

 1. Wat is ie mooi geworden Pink. En leuk zoals je het gequilt hebt. Ja een quilt verandert helemaal met het quilten, dat heb ik ook ondervonden, leuk he. De rode rand staat er goed k bij en dan nog de binding he, kan je ook allemaal op Google vinden. Is niet moeilijk alleen even goed opletten hoe je de hoeken doet. "Mitered corners " noemen ze dat. Even goeddoorlezen en dan moet het ook lukken.
  Veel plezier er verder mee. Oh en hoe groot is ie eigenlijk?
  Lieve groet van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Riet, dank je wel! Ik vind het erg leuk om te zien hoe de quilt verandert; ook dat is nieuw voor me. De binding, ik heb al rondgekeken en het lijkt me niet al te moeilijk, net zoals je zegt (maar als je er aan begint is het misschien wel anders!)
   De quilt is ongeveer even groot als een place-mat. Mooi formaat om mee te beginnen voor mij. Als deze af is: op naar de volgende! Stoppen met quilten kan ik nu echt niet meer! en ik zag zo'n mooie cathedral-window.......: ))))))))))))))

   Fijn weekend verder Riet! Lieve groet van Pink

   Verwijderen
 2. Ohhh geweldig Pink, dat ziet er meteen heel anders
  uit zoals je het hebt gequilt nu, het krijgt letterlijk body.

  Trouwens ik vind het werkelijk keurig gedaan, en dat is
  vooral aan de achterkant goed te zien.

  Als ik de achterkant zo bekijk zou ik de neiging krijgen
  om daar ook iets mee te doen het ziet er zo mooi uit.
  Heel subtiel iets aanbrengen dan heb je twee quilt, en kan
  je hem af en toe omdraaien. Dat stofje is ook PRACHTIG!!!

  Hel knap van je dat je dit zo voor elkaar hebt gekregen, denk
  dat je er erg mee in je sas bent.
  En inderdaad dat rood staat heel erg fraai voor de rand.

  Ben benieuwd hoe je het uiteindelijk gaat afwerken,
  in ieder geval veel succes Pink...................

  Geniet van een heel fijn weekend,

  Liefssssssssss
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook jij bedankt Josephine! Ja, je hebt helemaal gelijk over dat omdraaien! Hoe is het met jouw quilt? de smaak helemaal te pakken? wat is het LEUK hè?!
   Ik moet even bedenken hoe ik de binding maak (ik leer veel woorden van lieve Riet!) en waarvan. Het fijne van quilten vind ik ook dat je er de tijd voor neemt en rustig uitzoekt wat je nu eigenlijk mooi vindt; het brengt rust in de tent.

   Geniet van je dag (regent het bij jou ook steeds?) en van de rest van het weekend! Morgen beter weer zeggen ze.....en dan ga ik "Frummeltje" naar de kleine meid brengen; ben benieuwd en ik zal een foto maken!

   Liefs! Pink

   Verwijderen
 3. Grazie! Un grande abbraccio forte vieni in Italia da me!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you very much for your comment! Pink